2010. augusztus 31., kedd

Pu-Erh-Tea

A Pu-Erh-Tea Kína dél-nyugati részén található Yunnan-ból az "örök tavasz tartományából“ származik ez egy „vörös tea", melyet erjesztenek és igen speciális, rendkívül bonyolult módon kezelik úgy, hogy az egészségjavító hatóanyagát teljesen megőrizheti. A nedves leveleket szétterítik a napon, ahol megfonnyadnak. Fonnyadás közben forgatják és szárítják őket. Ez az eljárás szétrombolja a sejtek szerkezetét és megindítja az oxidációs folyamatot. A száraz leveleket felgőzölik és rétegesen szétterítik a fermentációs szobában, ahol vászon alatt és magas páratartalom mellett tartják őket. Ekkor kezdődik meg a másodlagos erjedési folyamat, amely több napig tart. Végül szárítószalagokon, magas hőmérsékleten alaposan megszárítják a leveleket.Ezeket a teákat gyakran különböző formákba préselik. Ez esetben a megformálás előtt felgőzölik a leveleket és mialatt száradnak, végbemegy a másodlagos fermentáció. Fermentációs szint: 100%. (Az összehasonlítás kedvéért a fekete tea "csak" 80-90%-os)

A Pu Erh teát hazájában a teafák királyának nevezik. A Qingmao fa levelei szolgáltatják a Pu Erh tea alapanyagát, aminek az idős kínaiak csodás erőt tulajdonítanak. Azt tartják, hogy a Yin és a Yang megóvja azokat, akik rendszeresen isszák, hosszú és egészséges életet biztosít fogyasztóinak. A Pu-Erh-tea egy természetes fogyasztótea is, amely csökkenti a vér zsírtartalmát, normalizálja a magas koleszterinszintet, védi a májat és a beleket – hiszen kímélően salaktalanít és méregtelenít is. Ösztönzi az emésztést. A rossz gyomron is segít: aki napközben sok alkoholt fogyasztott, azt egy esti csésze tea megóvja a másnaposságtól. A puerh teát Kínában gyógyszerként tartják számon. A hagyományos kínai orvoslás szerint súlycsökkentő, csontritkulást, szív és érrendszeri betegségeket megelőző hatása van.A Távol-Keleten már régen felismerték, hogy rendszeres fogyasztásával nem csak segít a súlyfelesleg leadásában, hanem azt tartósan meg is őrzi. A vörös tea az eddig ismert leghatékonyabb természetes eredetű fogyasztószer, amely már Nyugat-Európában is kivívta magának a népszerűséget. A kínai orvosi irodalomban extrém hatékony egészségi italként dicsérik.

 
A Medical Instituts Yunnan hosszú távú klinikai vizsgálatai kimutatták, hogy pa túlsúly jelentősen csökkenthető a Pu-Erh-tea révén. Erősen elhízott személyeknél a zsírszövet redukálása egy hónapon belül akár a 9 kg-ot is elérte, közepesen súlyos esetben 5,8kg-ig, enyhe túlsúlynál pedig kb. 2,8 kg. Megjegyezzük, hogy a súlycsökkentés állandó jellegű volt, a rettegett Jo-Jo-effektus nem következett be. Ami Kínában már régóta ismert, francia orvosok egy saját kísérletükben is igazolták: a Pu-Erh-tea csökkenti a káros vérzsírt. A betegek naponta három csészényi teát fogyasztottak. 
Mindössze egy hónap elteltével mindegyiknél 13%-kal kevesebb vérzsírt mutattak ki. A triglyceridek és a húgysav értéke szintén csökkent.

Ez a Tea tele van a föld életerejével.
Fogyasztása serkenti az életerőnk, egyenesíti tartásunk és kihegyezi szellemünk.

A tea keverék 100g-os ára 2510.-Ft, az elérhetőségeimen megrendelhető!
Kellemes teázást, további szép napot kívánok!

35 megjegyzés:

 1. If a garbage disposal has the ability bravesites.com/ to spin its blades backwards.Below is a Title glossary of common attributes Waste King A1SPC Knight Garbage Disposal Review found on many contemporary waste disposal unit.

  VálaszTörlés
 2. It will not encounter many points in pressbooks.com the kitchen, yet it likewise won't stick out official guide as high as the first two coatings. Besides the leading 10 best karaoke machines reviews 2015 silky smooth appearance, oil scrubed bronze has a Karaoke Machines surface that is so eye-catching it calls for Best Karaoke Machines Reviews affection at the very least once daily.

  VálaszTörlés

 3. شركة نقل عفش من جدة الى المدينة المنورة شركة نقل عفش من جدة الى المدينة المنورة
  شركة نقل عفش من جدة الى مكة شركة نقل عفش من جدة الى مكة
  شركة نقل عفش من جدة الى الطائف شركة نقل عفش من جدة الى الطائف


  VálaszTörlés