2011. január 29., szombat

Mikroorganizmusokkal a Környezetünkért!



A mikroorganizmusok a Földön mindenhol megtalálhatóak: levegőben, vízben, szárazföldön, mélytengeri hőforrásokban, valamint az emberi és állati szervezetben, sőt még nukleáris hulladékokban is. Egy gramm talaj kb. 40 millió, egy milliliter felszíni víz egymillió baktériumsejtet tartalmaz. Az emberi szervezet sejtjeinek száma jóval kevesebb, mint amennyi mikróba sejt jelen van benne. A Földön összesen mintegy 5 kvintillió (5 × 1030) baktérium élhet. Ezek az élőlények alapvető szerepet töltenek be a bioszféra anyagforgalmában, éppen ezért életfeltételeink nagyon szorosan függnek a minket mindenhol körülvevő mikroorganizmusoktól.

Bármely környezetben előforduló mikroorganizmusok között különbséget tehetünk a szerint, hogy számunkra (környezetünkre, növényeinkre, állatainkra és saját magunkra nézve) jótékony vagy kártékony hatással bírnak. Egészségünk a külső és belső környezetünktől függ. Jelenlegi társadalmi berendezkedésünk, életkörülményeink, életvitelünk, kulturális szokásaink egyre inkább kedvezőtlen körülményeket teremtenek a jótékony hatású mikroorganizmusok számára és közvetetten, de közvetlenül saját magunk számára is. Erőforrásaink felhasználása és kihasználása ránk és környezetünkre nézve is káros és nem fenntartható folyamat.

(SCD Probiotikus Mikroorganizmusok)
Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok használata hosszú távú alternatívát jelenthet életminőségünk javításában.Az SCD Probiotikus Technológia jótékony hatású, válogatott mikróbák természetes erejét hasznosítja. Alkalmazása teljesen új dimenziókat nyit meg az élet számos területén. Hatására környezetünk (állataink, növényeink, termőtalajunk, vizeink) és mi magunk is egészségesebbé, energikusabbá válhatunk. A módszer egyedülállósága, hatékonysága és veszélytelensége amerikai, ázsiai és európai kutatások során mintegy két évtized alatt széles körben bebizonyosodott. SCD Probiotikus mikroorganizmusnak nevezzük azt a mikroorganizmus keveréket, amely különféle, a természetből izolált, gondosan kiválasztott, egészségre ártalmatlan, ugyanakkor az élet számos területén hasznos mikróbákból áll.

A 80-as évek elején Teuro Higa japán professzor állította össze ezt a mikróba keveréket, mintegy 20 évig tartó kutatómunka eredményei alapján. Az ebben található mikroorganizmusokat úgy válogatta össze, hogy aerob és anaerob fajok együtt, egy közös anaerob tenyészetben, egymást kölcsönösen segítve, képesek legyenek fennmaradni és szaporodni. Ez az együttműködés természetes körülmények között (talajban, vízben, levegőben, bomló anyagban) sem ismeretlen, hiszen a mikroorganizmusok különböző fajai egymástól és más élő szervezetektől nem elszigetelten, nem tiszta tenyészetekben (mint a laboratóriumokban), hanem kevert társulásokként fordulnak elő.
Az SCD Probiotikus mikróba keverék jótékony hatású mikroorganizmusai tudományos bizonyítékokkal alátámasztva, külön-külön már régóta állandó segítői az élelmiszeriparnak, a mezőgazdaságnak és az orvostudománynak, így együtt, közösséget alkotva pedig sokkal hatékonyabban fejtik ki előnyös tulajdonságaikat, éppen ezért sikeresen alkalmazhatók mind a mezőgazdaság, mind a környezetvédelem különféle területein.

Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok általános, jótékony hatása:
•    Csökkentik a környezet szennyezettségét, javítják minőségét.
•    Lebontják különféle szerves anyagokat és más élőlények, növények számára hasznosítható formába alakítják át.
•    Visszaszorítják a patogén és rothasztó mikroorganizmusokat, és a nagyszámú, semleges mikroorganizmusokat egy adott közegben maguk mellé állítva, egészséges környezetet hoznak létre.
•    Számos értékes, bioakítv vegyületet termelnek: szerves savakat, antioxidánsokat, enzimeket, vitaminokat.
•    Probiotikus, egészségmegőrző hatásúak.

Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok eredményesen felhasználhatók:

•    Mezőgazdaságban, kiskertekben
•    Hulladékgazdálkodásban
•    Szennyvíztisztításban
•    Károsodott területek remediációjára
•    Természetes vizeink megóvására
•    Háztartásban
•    Probiotikus táplálék kiegészítőként

A legfontosabb összetevők az SCD készítményekben: tejsavbaktériumok, fotoszintetizáló baktériumok és az élesztő.

„Az SCD Probiotikus Technológia egy eszköz az életminőség javítására, biztonságos, természetes és költséghatékony módon, a környezetvédelem, az egészségvédelem és a fenntartható fejlődés megvalósításával."

Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok felhasználási területei részletesebben:

Mezőgazdaság, kiskertek:
- Műtrágyázás, vegyszerek használatának csökkentése
- Talajkondicionálás (a talaj biológiai, kémiai, és fizika  tulajdonságainak helyreállítása)
- Szerves anyag körforgás helyreállítása
- Bioaktív vegyületek előállítása
- Erőteljesebb csírázóképesség, gyökér- és hajtásképzés
- Nincs túladagolás, nem toxikus, nincs várakozási idő
- Gyomosodás csökkentése
- Talaj mikroközösségének helyreállítása
- Kórokozók visszaszorítása
- Szermaradványok lebontása
- Komposztálás
- Szagsemlegesítés az állattartásban
- Egészségmegőrzés
- Trágyakezelés

Kerti tavak, halastavak, természetes vizek tisztántartása:
- Algásodás visszaszorítása,
- Szerves anyagok, szennyeződések lebontása,
- Öntisztuló képesség visszaállítása
- Kellemetlen szagok megszüntetése
- Nagyobb látható vízmélység
- Kevesebb iszapképződés, kevesebb mechanikai tisztítás
- Egészséges, öntisztuló vízi életközösség kialakítása

Hulladékgazdálkodás: 
- Szerves anyagok környezetbarát lebontása, újrahasznosítása
- Káros és mérgező anyagok lebontása, semlegesítése
- Kellemetlen szagok, gázok visszaszorítása
- Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
- A hulladék felmelegedésének csökkentése
- Hulladék mennyiségének csökkentése
- Az elfolyások detoxikálása- talajvíz védelme
- Nehézfém tartalom ártalmatlanítása
- Tömörödés elősegítése
- Légy populáció csökkentése

Szennyvíztisztítás:
- Szerves anyagok lebontása
- Kellemetlen szagok visszaszorítása
- Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
- Toxikus anyagok lebontása
- Nehézfém tartalom csökkentése
- Zsiradék lerakódások, algásodás csökkentése
- Kevesebb mechanikai tisztítás
- Levegőztetés csökkenthetősége
- Szennyvíziszap mennyiség csökkentése és minőségének javítása

Károsodott területek remediációja:
- Szerves anyagok környezetbarát lebontása.
- Különféle szennyeződések, toxikus anyagok lebontása, ártalmatlanítása.
- Kellemetlen szagok visszaszorítása.
- Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása.
- Nehézfém tartalom ártalmatlanítása.

Háztartás:
- Környezetbarát tisztítás.
- Káros mikróbák eltávolítása.
- Konyhai hulladék újrafelhasználása, mini komposztálás.
- Különböző eredetű szagok megszüntetése.
- Akváriumok tisztántartása.
- Rozsdátlanítás.

Probiotikus táplálékkiegészítőként:
- Bélflóra egyensúly fenntartása, kórokozók visszaszorítása,
- Antioxidáns hatása által humán egészségmegőrzés
- Nehezen emészthető anyagok és tejcukor lebontása- Allergiás reakciók csökkentése
- Mérgező anyagok semlegesítése
- Vitamintermelés
- Bélrendszer perisztaltikus mozgásának elősegítése
- Immunrendszer reakciókészségének fokozása
- Antibiotikumok mellékhatásainak csökkentése

Az SCD Probiotikus termékek közös jellemzői:
- Összetevőik természetes eredetűek.
- Vegyszerektől, műtrágyáktól mentesek.
- Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát termékek.
- Nem tartalmaznak genetikailag módosított szervezeteket.

Az SCD Probiotikus mikroorganizmusokat gyártó cég a Sustainable Community Development (SCD) LLC. cég (USA) az NSF International Awards Good Manufactoring Practices (GMP) (www.nsf.org) szervezet által hitelesített.
Az SCD Probiotikus mikroorganizmusok az amerikai OMRI - Organic Materials Review Institute www.omri.org által engedélyezett anyagok listáján szerepelnek.

Civilizációnk és az általa diktált túlfogyasztás számtalan káros környezeti és társadalmi következménnyel jár. Az SCD Probiotikus Technológia átfogó alkalmazása azonban nem csupán a további környezetrombolást gátolhatja meg, hanem elsőrangú eszköze lehet az aktív és hatékony környezetvédelemnek, egészségvédelemnek, ezáltal a fenntartható fejlődés megvalósításának.

forrás:greenman.hu
Következő anyagokban bővebben olvashatsz a SCD probiotikus termékekről, melyek elérhetőségeimen beszerezhetők.

10 megjegyzés: